Last Updated on 5 јануара, 2022

Ulaganje u nekretnine na moru od uvek su bile jedna od najboljih i najsigurnijih opcija. Sa porastom popularnosti turizma u celom svetu, ulaganje u nekretnine nikad nije bilo isplativije.

Velika većina investitora deli isto misljenje, a to je da je najbolje ulagati u nekretnine. Investitori često traže mogućnosti ulaganja koje pružaju visoke i stabilne prinose. Ulaganje u nekretnine na moru je sve bolja opcija za investitore. Za razliku od obveznica ili drugih investicionih klasa, ulaganje u nekretnine se smatra poreskim rajem za dugoročne investitore na tržištu i time privlači sve više investitora iz različitih oblasti. Ulaganje u nekretnine koje se nalaze na moru je postalo veoma popularno sa porastom globalizacije širom sveta, jer sve više i više investitora vidi prednost u ovakvom načinu ulaganja.

ulaganje u nekretnine crna gora

Postoje mnoge prednosti prilikom ovakvog vida ulaganja koje uključuju oslobađanje od poreza ili minimalan porez, redovan prihod kao i obilje izbora. Investitori, a posebno oni koji prvi put ulažu u nekretnine, moraju da se konsultuju sa profesionalcima i stručnjacima u ovoj industriji. Kada je reč o investicijama koje se tiču nekretnina na moru, od suštinskog je značaja odabrati dobro etablirane kompanije, koje će investitorima pružiti potrebne tehničke smernice o tržištu. Ukoliko pogledate nekretnine Budva izdavanje, možete videti o kakvom tipu nekretnina se radi, koji su slobodni termini i koliko je zapravo Budva posećena u letnjoj sezoni.

Zašto investirati u nekretnine na moru?

Ulaganje u crnogorske nekretnine strancima bi moglo biti veoma interesantno iz sledećeg razloga: Crna Gora ima državljanstvo po investicionom programu i kao takvo bi moglo biti interesantno sa investicione tačke gledišta. Kada pričamo o nekretnina na moru, koje se nalaze u Budvi, važno je napomenuti da veliki broj turista posećuju ovo mesto i taj broj samo raste iz godine u godinu. Još jedna bitna stavka za napomenuti je da ova zemlja ima ograničen prostor na obali što znači da jednom kada se područje izradi, gotovo je – ne mogu ići dalje i graditi u beskonačnost.

Međutim, važna stvar za napomenuti je da je područje podosta izgrađeno tako da bi ulaganje u nekretnine na moru bilo odlično jer će cene u budućnosti samo rasti. Uz to, postoji velika potražnja koja se tiče iznajmljivanja tokom leta. Svi luksuzni hoteli i apartmani su u svakoj prethodnoj sezoni bili u potpunosti rezervisani mesecima unapred.

Predstavljamo Vam listu zašto je dobro investirati u nekretnine na moru:

  1. Politička situacija je stabilna i vlada je jasno orijentisana ka članstvu u EU.

  2. Porezi su relativno niski u poređenju sa drugim evropskim zemljama: porez na dohodak i porez na dobit su samo 9%

  3. Stabilna valuta. Iako još nije deo EU, Crna Gora koristi euro kao svoju valutu.

  4. Proces kupovine je jednostavan i siguran: strani kupci mogu kupiti, prodati i iznajmiti svoju imovinu pod istim uslovima kao i građani Crne Gore.

  5. Boravišna dozvola se može dobiti na osnovu vlasništva nad imovinom, bez obzira na njenu vrednost. Posle pet godina, vlasnici nekretnina mogu da podnesu zahtev za stalni boravak.

  6. Turizam je najvažnija i najdinamičnija industrija u zemlji

Zašto investirati u nekretnine u Budvi?

Budva se nalazi u centralnom delu jadranske obale u Crnoj Gori. Ovaj grad je jedno od najstarijih naselja na celoj obali. Grad i njegova okolina čine Budvansku rivijeru – najpopularniju turističku destinaciju na Jadranskoj obali. Ovaj kraj je poznat po beskrajnim peščanim plažama, plavom moru, očuvanoj arhitekturi i noćnom životu. Kroz Budvu prolazi Jadranski trakt – autoput koji povezuje primorske gradove Grčke, Crne Gore, Bosne i Hrvatske. U blizini grada je ostrvo Sveti Nikola. Budvanska ekonomija je bazirana na turizmu, ali ovaj grad se ne posećuje samo zbog mora i plaža. Turiste privlače i mnoge atrakcije koje se odnose na muzeje i istorijske spomenike.

1. Lokacija

Budva je neprikosnovena turistička prestonica Crne Gore i destinacija elitnih, bogatih i modernih. Ako neko razmišlja o ulaganju u nekretnine, u gradu, za rast kapitala ili za prihod od zakupa, vredi razmišljati o visokoj klasi i investirati u skladu sa tim. Budva je jedno od najbrže rastućih područja što se tiče izgradnje novih nekretnina. Svake godine u Crnoj Gori su strane investicije sve veće i većina je koncentrisana na tržište nekretnina. Budva je postala tradicionalno područje za turizam u Crnoj Gori.

Predstavljamo Vam neke od razloga zašto investirati u nekretnine u Budvi:

2. Cena

Popularnost ovog kraja i potražnja za nekretninama daju vlasnicima stanova pravo da svoje nekretnine izlažu na prodaju po veoma visokim cenama. Zbog toga su cene nekretnina u Budvi najviše u zemlji. U prošlih 5-7 godina cene nekretnina u Budvi su porasle dva ili više puta. Ovaj region ima mnogo perspektiva za razvoj. Strani investitori ulažu u nekretnine u Budvi kako bi ostvarili dalji profit. Grad i okolina se izgrađuju. Pretežno se grade vile i stambene zgrade.

3. Raznovrsna opcija

U Budvi je, više nego u drugim regionima Crne Gore, uobičajeno izdavanje nekretnina. Turisti ovde mogu pronaći smeštaj za svačiji ukus i džep. Počevši od malih kućica udaljenih od mora smeštenih u starom delu grada koji je prepoznatljiv po istoriji pa do luksuznih apartmana na samoj plaži koje poseduju sopstvenu plažu i marinu za brodove. Ulaganjem u nekretnine na moru za nekoliko godina ne samo da možete uštedeti kapital, već i nadoknaditi troškove kupljene nekretnine. Kupovina nekretnina u Budvi je veoma perspektivna i važi za dalekovidno ulaganje sredstava.

PREDNOSTI ULAGANJA U NEKRETNINE NA MORU

Prva i osnovna prednost je ta što nekretnine retko gube vrednost kada se nalaze na moru. Već smo spomenuli da turizam cveta i da je sada veoma lako doći sa jedne destinacije na drugu, sve to zahvaljujući raznovrsnom saobraćaju. Bilo da želite da prodajete stan ili izdajete, veoma je mala verovatnoća da ćete nešto izgubiti, a potencijalna zarada je i te kako velika. Još, ukoliko se nekretnina nalazi na popularnim mestima na moru, vaša zarada je i te kako sigurna.

Druga bitna prednost se odnosi na posedovanje nekretnine na moru koja vlasniku pruža veliki broj opcija i mogućnosti. Posedovanje nekretnine na moru ne mora nužno uvek da se odnosi na zaradu. Imajući nekretninu samu po sebi koja se nalazi na moru je i te kako prednost. Naravno, ukoliko se odlučite na izdavanje ili prodaju, velika je verovatnoća da ćete zaraditi dok je mogućnost za gubitak svedena na minimum. Nekretnina na moru omogućuje vama i vašoj porodici, “besplatan” boravak na moru, sa broj dana po vašoj želji, uz izbegavanje stresa oko traženja odgovarajućeg smeštaja.

Treća bitna prednost je boravak na moru koji je dobar za vaše zdravlje. Naučno je dokazano da je morska voda dobra za ljudsko telo i da može pomoći u izlečenju određenih bolesti. More vam je na dohvat ruke, okruženi ste prirodom, imate mogućnost za izdavanje ili prodaju, sve su to benefit nekretnine na moru. Nekretnina na moru vam može služiti kao “druga kuća”, a sve to dovodi do luksuza koji retko ko može sebi da priušti.

NEKRETNINE NA MORU - TOP 5 APARTMANA