NEKRETNINE BUDVA

Budva se može smatrati destinacijom koja nudi brojne atrakcije u turizmu tokom cele godine. Imajući u vidu projekte razvijene u prethodnom periodu. jasno je da Budva jača luksuzni segment sa ciljem da postane Monte Karlo na obali Jadranskog mora. Cena Nekretnine Budva zavisi od udaljenosti od mora, infrastrukture i godine izgradnje. Crnogorsko tržište nekretnina nudi veliki izbor nekretnina za prodaju odgovarajućim investitorima. Cena nekretnina može biti znatno niža od standardne ukoliko se odlučite za investiranje kod nas. Ukoliko želite luksuznu nekretninu u centru Budve, onda ste na pravom mestu. Na strani Nekretnine Budva možete pronaći idealnu nekretninu po vašoj želji.

Zašto su Nekretnine Budva pravo rešenje za vas?

Da li ste se ikada zapitali zasto se veliki broj investitora odlučuje na kupovinu apartmana u Budvi? Budva je kao grad veoma živ, bučan i aktivan i zbog toga mnogo puta možete čuti da je veliki broj ljudi upoređuje sa Moskvom. Iako se nizom godina nalazila na meti pojedinih kritika, ono što se ne može osporiti je to da Budva svake godine pokupi veliki broj turista. Ne tako davno, pre 10ak godina, u Budvu ste mogli doći na miran odmor sa porodicom i decom.

Od tada, pa sve do danas, Budva se dogradila i izgradila, a tim i privukla veliki broj inostranih investitora koji su odlučili da svoj stečeni kapital ulože upravo u nekretnine u ovom mestu. Danas, ako se okrenete oko sebe, verovatno poznajete nekoga, ili vaš poznanik / prijatelj poznaje nekoga ko poseduje nekretninu u Crnoj Gori. To tržište je za kratak period postalo jedno od glavnih atrakcija za kupovinu i izgradnju apartmana. Zato se danas sa razlogom kaže da su nekretnine Budva odlično rešenje za ulaganje.

Kada pričamo o nekretninama, ne možemo izbeći i ne pomenuti nekretnine Budva. Budva je tip grada u kojem se spaja bogata istorija sa današnjom modernom razonodom. Odnosno, to je spoj istorije i mode, spakovan u obalni raj. Ako želite da probate domaću, tradicionalnu kuhinju koja će vas oduševiti ili da posetite znamenitosti Budve i upoznate se sa njenom istorijom ili da osetite čari noćnog života i žurki koje neprestano traju, na pravom ste mestu. Uz to, Budva nudi veliki broj različitih smeštajnih jedinica, od hostela, preko apartmana, luksuznih apartmana kao i luksuznih hotela.

NEKRETNINE BUDVA POSTAJU SVE PRIVLAČNIJE STRANIM INVESTITORIMA

Sa druge strane, zanima vas Crna Gora, ili isključivo Budva i u tome vidite prostor za ulaganje i zaradu. Ne možemo reći da niste u pravu. Nekretnine Budva su jedne od najbrže rastućih nekretnina na Balkanu. Uz to, da bi se privukao veći broj inostranih investitora, država je odlučila da dopusti stranim državljanima regularnu kupo vinu nekretnina kao domaćem stanovništvu. To znači da ne postoje ograničenja kao u drugim državama i da ne mora te biti stanovnik Crne Gore da bi posedovali jednu ili više nekretnina.

U zavisnosti od tipa nekretnina, postoje i različiti tipovi zarade. Ako za primer uzmemo stan, priliv možete očekivate od naknadne prodaje ili od iznajmljivanja. Ci fre koje se vezuju za iznajmljivanje nekretnina u Budvi nikako nisu za zanemarivanje i podcenjivanje. Važno za nap omenuti je da budete pažljivi prilikom kupovine. Obratite pažnju na položaj i lokaciju stana ili kuće. Isto tako, u veći
ni slučajeva, nekretnina na moru vam može doneti više sredstava ali je potrebno i veće ulaganje. Nekretnine koje se nalaze na obali važe za veoma isplative investicije koje vlasniku donose određeni status i ugled, konstantnu popunje nost tokom sezone i odlične prilive. Zainteresovani ste za kupovinu nekretnine a još niste krenuli u istraživanje? Jednostavnom pretragom termina nekretnine Budva, možete pronaći sve dostupne nekretnine u ovom trenutku, njihovu lokaciju, veličinu, vrstu gradnje, opremljenost, spratnost, udaljenost od mora, kao i cenu.

KAKO KUPITI NEKRETNINU U BUDVI?

Proces kupovine nekretnine u Budvi ume biti veoma težak i komplikovan. Iz tog razloga, potrebno je pronaći pr avu firmu koja će vam pomoći u svemu i osloboditi vas nepotrebne papirologije i nagomilanog stresa. Profesionalan pristup je ono što nas opisuje i saradnja sa nama donosi vam jednostavnu kupovinu. Neka od često postavljenih pitanja su:

1. Da li je potrebno da budem u Crnoj Gori da bih kupio / la nekretninu?
-Ukoliko ne možete doći u Crnu Goru, možete nam poslati punomoćje izdato zastupniku i overiti ga kod notara. Dok ument se šalje poštom i prevodi na srpski jezik. Usluga prevođenja neće biti više od 15 eura po stranici.

2. Da li kupovinom nekretnine dobijam pravo na dozvolu za boravak?
-Naravno. Dozvolu za boravak možete dobiti na godinu dana, a nakon toga možete je obnoviti svake godine.

3. Da li postoji popust na kupovinu i kako ga ostvariti?
Što više novca uložite prilikom starta, to imate veću šansu da ostvarite dobar popust i nižu cenu!

KOLIKO IZNOSI POREZ NA NEKRETINE U BUDVI?

Porez je jedna od čestih stvari koja interesuje osobe koje ulažu svoj novac u nekretnine u Budvi. Odnosi se na investitora i može zavisiti od nekoliko faktora kao što su: veličina, lokacija, namena, a može iznositi od 0.25% do 1% tržišne vrednosti nepokretnosti. U pojedinim slučajevima, javljaju se odstupanja, gde stopa poreza može biti viša ili niža ali to isključivo zavisi od opštine.

KOJA JE CENA KVADRATA - NEKRETNINE BUDVA ?

Cena kvadrata u Crnoj Gori kao i u svakoj državi, zavisi od grada do grada, stepena posete, razvijenosti, uređenosti. Ponuda na crnogorskom primorju je raznovrsna i sigurni smo da svako može pronaći mesto za sebe. U ponudi su garsonjere, stanovi, apartmani, luksuzni apartmani kao i „penthausi“, kuće i vile.

Prema zvaničnim podacima, cena nekretnine Budva se kreće od 1500 evra pa naviše. Ukoliko se odlučite za predstavnicu dešavanja, tj. Budvu, cena kvadrata u novogradnji se kreće od 1600 evra, uz udaljenost od oko 400m od plaže. U samom centru dešavanja, za stan od 67 kvadrata, potrebno je izdvojiti 2500 evra po kvadratu.

NEKRETNINE BUDVA PRODAJA stanova

Cene nekretnina u Crnoj Gori su u stalnom porastu, toliko, da su se skoro izjednačile sa pojedinim evropskim metropolama. U skladu sa tim, cena kvadrata ide čak do 5000 evra po kvadratnom metru. Pre 10 i više godina, Crna Gora nije bila ni približno razvijena i popularna kao sada, pa u skladu sa tim cene kvadrata su bile značajno niže. Nekada j me „radnička klasa“ kupovala apartmane po današnjim najpopularnijim gradovima, kao što su Budva, Kotor, Tivat.. A li, tu nije kraj, cena kvadrata može ići daleko iznad 5000 evra ako se odlučite za Luštica Bay, Porto Montenegro (Tivat) i Portonovi (Herceg Novi).

DA LI JE DOBRO IMATI NEKRETNINU NA MORU CRNE GORE?

Kada počne lepo vreme, sa prvim znacima sunca i toplote, ono što nam se logično nameće i o čemu odmah krenemo da razmišljamo je traženje mesta i smeštaja za letovanje. Sledeća faza se svodi na iznajmljivanje apartmana, koji uz dobru lokaciju i poziciju mogu doneti veliku zaradu vlasniku u toku jedne sezone. Da li je to zaista tako? Kao i kod s vake druge vrste biznisa, tako i kod nekretnina, potrebno je ispuniti određene uslove ali nekretnina na crnogorskom primorju može biti, i te kako, isplativa investicija. Iskorišćenost prostora, lokacija, opremljenost, udaljenost od plaže, marketing su ključni elementi na osnovu kojih se formira cena i koja privlači vaše potencijalne mušterije. Ono što dodatno može podići vrednost su bazeni, spa centri, igrališta za decu…